HOGYAN SEGÍTÜNK?

Mentettjeink

Mókik

2020.10.13

Nózi Petesmalomról érkezett hozzánk, a Vidrapark vezetője, Márti és párja Tomi vigyáztak Rá. Nem tudjuk pontosan, mi történhetett a kicsivel, talán fáról eshetett egy nagyot, mindenesetre szegénykének lebénult a jobb oldala. Kaposváron röntgenezték, törést nem láttak. Injekciókat és infúziót is kapott. Jelenleg a jobb mellső lábika bénultan lóg és...

Somfi elárvult babarókaként került az Alapítványunkhoz két kis testvérével együtt. Nevelésük nem kis feladat, embertpróbáló minden pillanat. Cukik, egyre okosabbak, majd ravaszak, játékosak "rosszak", akkora kuplerájt csinálnak, hogy ember legyen a talpán aki bírja ép ésszel.

A Teknősmentsvár vezetője Mikula Tamás, aki elkötelezett teknős fan, mindemellett a Tüskevár állatorvosi rendelő egyik asszisztense is és az Alapítványunk tagja. Az esetek jelentős részében azok a tekik, akik már nem szorulnak intenzív kezelésre hozzá kerülnek a gazdisodásig vagy a repatriálásig (mocsári teknősök)

Soha nem szabad elárvultnak hitt, egészségesnek tűnő gidát a megtalálás helyéről elvinni! Az esetek 98%-ban nem elárvultak. visszajön értük az anyjuk és mellette a helyük.

Vannak ugye a nagyon cuki házinyuszik (pet nyuszik) és vannak az Úr Isten übercuki vadnyuszik (kölyöknek).

Bőregérkék

2020.10.13

Sokan félünk tőlük, viszolygunk, pedig Magyarországon kizárólag rovarevő denevérek élnek, a természet egyik legfontosabb rovarírtó katonái!

A legkisebbek

2020.10.13

Az alábbi összefoglalóval szeretnénk bemutatni azokat a kisemlősöket, rágcsálókat, Akik mellett tényleg elmegy a többség:

Luna

2020.10.13

Luna 2019. évben került hozzánk feltehetőleg autóbalesetet szenvedett.

Tőkés réce

2020.10.12

2019. augusztusában érkezett rendelőnkbe ez a gyönyörű tőkés réce. Beérkezésekor nem tudta használni a lábait, bágyadt, elesett volt, súlyos betegség lehetősége merült fel. Részletes kivizsgálás eredménye alapján és a megkezdett terápiára adott kedvező reakció miatt ezt a lehetőséget elvetette Szabina doktornő.

ÉS MOST?

Támogasd küldetésünket