HOGYAN SEGÍTÜNK?


Mentettjeink

Bőregérkék

2020.10.13

Sokan félünk tőlük, viszolygunk, pedig Magyarországon kizárólag rovarevő denevérek élnek, a természet egyik legfontosabb rovarírtó katonái!

Vannak ugye a nagyon cuki házinyuszik (pet nyuszik) és vannak az Úr Isten übercuki vadnyuszik (kölyöknek).

Luna

2020.10.13

Luna 2019. évben került hozzánk feltehetőleg autóbalesetet szenvedett.

"Karácsonyi csoda az ölyvnek. Szent este egy jólelkű Úr megtalálta a haldokló madarat. Nem a karácsonyfa volt neki a fontos, hanem hogy találjon valakit aki segít rajta. Hatodik telefonnal elért engem és kért ,hogy segítsek, Már fel volt díszítve a fa, gondoltam el fér alatta, nyugodtan hozza ide. A madár teljesen kimerült volt, nyitott csőrrel...

Zöld küllő

2020.10.12

A hortobágyi madármentők hálózatán keresztül érkezett hozzánk ez a csodaszép zöld küllő. A bal szemére nem látott, a pupilla "eltűnt", de élénk volt a madárka. Feltehetően a fejet érte valamilyen ütés, esetleg nekirepült valaminek.

Fiókanevelés

2020.10.12

Munkánk során számolhatatlanul sok fióka érkezik hozzánk nevelésre. Sokszor jóhiszeműen, féltésből mentik őket a megtalálók, de a fészekbe már nem tudják visszatenni. Legyengülve, kimerülten, esetleg betegen, sérülten vagy éppen egészségesen, de önálló életre alkalmatlanul érkeznek a kis védencek.

Boa perpill

2020.10.12

Sok vad és egzotikus mentésével volt dolgunk, de ilyen esettel még nem.

Tőkés réce

2020.10.12

2019. augusztusában érkezett rendelőnkbe ez a gyönyörű tőkés réce. Beérkezésekor nem tudta használni a lábait, bágyadt, elesett volt, súlyos betegség lehetősége merült fel. Részletes kivizsgálás eredménye alapján és a megkezdett terápiára adott kedvező reakció miatt ezt a lehetőséget elvetette Szabina doktornő.

Pipó

2019.01.28

2018. októberében került a gondozásunkba, egy másik állatorvosi rendelő asszisztensének a szomszédjánál élt, aki nem figyelt Rá, így Pipó átszökött a kolléganő kertjébe, ahol a kutyái elég rendesen megcibálták. Kérdéses volt, egyáltalán túléli -e a brutális támadást.

Az első bébi nyest 2017. május 2-án került hozzánk, akkor körülbelül 10-14 napos lehetett. Még csukva volt a szeme, Balatonon találták Őt egy műanyag esővíz gyűjtő vödörben az eresz alatt. Az volt a szerencse, hogy a vödör oldala korábban megrepedt, a benne összegyűlt esővíz kifolyt, így nem fulladt bele a kis állatka. Eleinte tejpótlóval...ÉS MOST?

Támogasd küldetésünket

 

Az adó 1%-nak felajánlásával

Adószámunk: 19097147-1-13