KIK VAGYUNK

Ez a mi történetünk

Alapítványunk vezetője Dr. Tóth Szabina gyermekkora óta ment állatokat. Mire az állatorvosi diplomáját átvette, már egy egész kis farm mentett, elárvult állatka volt a családi háznál. Szülei a mai napig részt vesznek a mentett állatok ellátásában, az alapítványi munka segítésében.

A Tüskevár Állatorvosi Rendelő megnyitását követően az állatlétszám csak nőttön nőtt. A rendelő és Szabina doktornő anyagi finanszírozási lehetőségei fokozatosan kimerültek. A Tüskevár Vad- és Egzotikus Állatvédő Alapítvány létrehozásával nem kellett feladni e nemes küldetés gyakorlásáthivatalos keretbe foglaltan folyhatott a munka tovább.  Kismértékben ugyan, de anyagi segítséget is lehetett kapni a rengeteg gyógyszer, kötszer, altatógáz, eszköz, táp, alamomanyag stb. finanszírozáshoz

A Tüskevár Állatorvosi Rendelő dolgozói, mint az alapítvány tagjai vagy önkétesei vállvetve végzik a mindennapi teendőket, gyógyítják, ápolják az állatokat saját munkájuk mellett.

A mentések összehozzák az állat és természetszerető embereket, így az évek során megtalálják egymást azok, akik azonos elveket vallanak, egy úton haladnak tovább. Az évek alatt gyűjtött tapasztalatukkal , tudásukkal támogatják egymást.

Kis változások nagy különbséggel

Az egyre növekvő állatlétszám szükségessé tette az elhelyezéshez nélkülözhetetlen kenelek, röpdék építését, létrehozását. Nagyon sok támogatói segítséget kaptunk cégektől, civilektől, melyet sosem fogunk tudni meghálálni!

A mentett, de gyógyult állatok repatriálásáig történő elhelyezése szigorú feltételekkel önkénteseknél is megvalósul, ezúton is köszönjök lelkiismeretes munkájukat,  önzetlen támogatásukat!

Lássunk néhány képet a munkálatokról, önkéteseinkről:

CSAPATUNK

Dr. Tóth Szabina

egzotikus szakállatorvos

alapítvány kuratórium elnök

Műtétek, gyógykezelések, gondozás,

rehabilitáció, repatriáció, oktatás

"Mert minden Élet egyformán értékes!"

Dr. Schweickhardt Eszter

kisállatgyógyász szakállatorvos

Adminisztráció, műtétekben való részvétel

László Károly

fióka- és madármentés

kuratórium tag

Nevelés, gondozás, rehabilitáció, repatriáció,
oktatás

Dr. Töltési Júlia

egzotikus szakállatorvos

Gyógykezelések, altatás

Guoth Emília

állatorvosi asszisztens

Utókezelések, gondozás, nevelés

Szekeres Luca

állatorvosi asszisztens

Utókezelések, gondozás, nevelés, barkácsolás

Hunfalvy Ágnes - recepció

Adminisztráció, telefonok, állatok átvétele, gondozás

Harajka Lívia

kuratórium tag

Marketing, közösségi média,

virtuális örökbefogadás,

gondozás

Süti

Őrző - védő szolgálat

A jövő generáció képzése

Amennyire időnk engedi részt vállalunk a felnövekvő generáció nevelésében, szemléletformálásában.  Iskolákban, óvodákban tartunk előadásokat, és fogadunk is csoportokat. Részt veszünk társadalmi eseményeken, segítjük tudásunkkal a hozzánk fordulókat.

• Az állatok világnapján iskolai ismeretterjesztés
  • Iskolai csoportok látogatása
  • Városi rendezvények
  • Közösségi munka biztosítása szerződésben gimnáziumokkal