KIK VAGYUNK

Ez a mi történetünk

Alapítványunk vezetője Dr. Tóth Szabina gyermekkora óta ment állatokat, mire az állatorvosi diplomáját átvette, már egy egész kis farm mentett, elárvult állatka volt a családi háznál. Szülei a mai napig részt vesznek a mentett állatok ellátásában, az alapítványi munka segítésében.

A Tüskevár Állatorvosi Rendelő megnyitását követően ez a létszám csak nőttön nőtt. A rendelő és Szabina doktornő anyagi finanszírozási lehetőségei fokozatosan kimerültek. A Tüskevár Vad- és Egzotikus Állatvédő Alapítvány létrehozásával nem kellett feladni e nemes küldetés gyakorlásáthivatalos keretbe foglaltan folyhatott a munka tovább.  Kismértékben ugyan, de anyagi segítséget is lehetett kapni a rengeteg gyógyszer, kötszer, altatógáz, eszköz, táp, alamomanyag stb. finanszírozáshoz.

A Tüskevár Állatorvosi Rendelő dolgozói, mint az alapítvány tagjai vagy önkétesei vállvetve végzik a mindennapi teendőket, gyógyítják, ápolják az állatokat saját munkájuk mellett.

A mentések összehozzák az állat és természetszerető embereket, így az évek során megtalálják egymást azok, akik azonos elveket vallanak, egy úton haladnak tovább. Az évek alatt gyűjtött tapasztalatukkal , tudásukkal támogatják egymást.

Kis változások nagy különbséggel

Az egyre növekvő állatlétszám szükségessé tette az elhelyezéshez nélkülözhetetlen kenelek, röpdék építését, létrehozását. Nagyon sok támogatói segítséget kaptunk cégektől, civilektől, melyet sosem fogunk tudni meghálálni!

A mentett, de gyógyult állatok repatriálásáig történő elhelyezése, szigorú feltételekkel önkénteseknél is megvalósul, ezúton is köszönjök lelkiismeretes munkájukat,  önzetlen támogatásukat!

Lássunk néhány képet a munkálatokról, önkéteseinkről:

CSAPATUNK

Ismerd meg a valódi hősöket

Dr. Tóth Szabina vezető,

egzotikus szakállatorvos

"Mert minden élet számít!"

Dr. Schweickhardt Eszter

vezető, kisállatgyógyász szakállatorvos

Háttér feladatok, műtétekben való részvétel

László Károly

fióka- és madármentés

Több évtizedes tapasztalat

Dr. Töltési Júlia, klinikus állatorvos

Kezelések, altatás

Mikula Tamás, állatorvosi asszisztens

Utókezelések, gondozás, nevelés

Fáber Fanni,

állatorvosi asszisztens

Utókezelések, altatás, , gondozás, nevelés

Guoth Emília állatorvosi asszisztens

Utókezelések, gondozás, nevelés

Süti

Őrző - védő szolgálat

Böröczki Renáta recepció

Adminisztráció, telefonok, szervezés, állatok átvétele

Nyomi

Egzotikus állatok védelme, az idegeink kikészítése

A jövő generáció képzése

Amennyire időnk engedi részt vállalunk a felnövekvő generáció nevelésében, szemléletformálásában. Részt veszünk társadalmi eseményeken, segítjük tudásunkkal a hozzánk fordulókat.

• Az állatok világnapján iskolai ismeretterjesztés
  • Iskolai csoportok látogatása
  • Városi rendezvények
  • Közösségi munka biztosítása szerződésben gimnáziumokkal