Morgan, Panni és a többiek

2019.01.23

Morgan 

Az első bébi nyest 2017. május 2-án került hozzánk, akkor körülbelül 10-14 napos lehetett. Még csukva volt a szeme, Balatonon találták Őt egy műanyag esővíz gyűjtő vödörben az eresz alatt. Az volt a szerencse, hogy a vödör oldala korábban megrepedt, a benne összegyűlt esővíz kifolyt, így nem fulladt bele a kis állatka. Eleinte tejpótlóval nevelgettük, majd húst, gyümölcsöket, túrót, főtt tojást kapott, kedvenc csemegéje az áfonya lett. Megkapta az alapimmunizáláshoz szükséges kombinált oltásokat, rendszeresen volt kezelve külső és belső paraziták ellen. Egy ideig Alapítványunk vezetőjénél élt egy hatalmas kerti kifutóban, amely kifejezetten Neki készült. Napi szinten bent rohangálhatott a lakásban is, és mindennap bejárt "dolgozni" a rendelőbe. Rengeteget tanultunk Tőle erről a csodálatos fajról. Sok ember nem kedveli őket, pedig rendkívül értelmes, mókás és gyönyörűséges állatok.

Morgan egy éves kora körül el kezdett vágyakozni a szabadság után. Eleinte a kertben mászkált esténként a "gazdi" felügyelete alatt, majd 2018. nyarán egy természetvédelmi területen, messze az emberlakta területtől visszakapta szabadságát. Bízunk benne, hogy azóta is boldog, szépséges nyestként él az erdőben, és sok bájos nyestlánynak udvarol, talán idén már családot is alapít majd.

Panni

2018. tavaszán megérkezett gondozásunkba a hatodik nyest, akit Budapesten egy garázsban találtak a földön, és egy másik állatvédő szervezettől vettük át Őt. Rendelőnkbe érkezésekor a hőmérő 33 fok alatti testhőmérsékletet mutatott, ki volt száradva és nem reagált a külvilágra. Ő sem lehetett több 2-3 hetesnél, szemei pár nappal azelőtt nyílhattak ki. Azonnal megkezdtük a felmelegítését, kapott infúziót és néhány óra elteltével megpróbálkoztunk az etetésével is. Sokszor kihányta a tejpótlót, vagy nem volt étvágya, így felnevelése nem volt épp zökkenőmentes. Sok éjszakát virrasztottunk mellette, de szép lassan megerősödött, és egyre inkább erőre kapott.

Lassan, fokozatosan álltunk át a hús, gyümölcs, túró, főtt tojás menüre, Neki is az áfonya lett az egyik kedvence. Ő jelenleg is Alapítványunk vezetőjének vendégszeretetét élvezi, bent él vele a lakásban, és ugyanúgy bejár dolgozni. Nála még nem jelentkeztek a szabadság utáni erős vágy első tünetei, de amint ilyet tapasztalunk, Ő is visszakerül a vadonba.

Nyestikéink a teljesség hiányában