en-Lagertha

01/06/2022


Lagertha, görény kölyök

támogatói díj: 5000 Ft/hónap 

A híressé vált kis vad görényt 1 hónappal ezelőtt Mucsiban (Tolna megye) a halastavak melletti úton találták. Két napott töltött Dunaszekcsőn, ahonnan aztán Oszkár telekocsival utazott fel Budapestre.
Megtalálásának körülményei is arra utaltak, hogy egy vad görény fajról (erdei/molnár) van szó, tehát nevelése és a repatriációra való felkészítese szaktudást igényel.
Babaként került hozzánk 110 grammal és csukott szemekkel. Kezdetben Royal Canin Babycat Milk tejpótlóval etettük, ezt a Real Nature macska konzerv követte. Majd váltottunk az "igazira", most már jó étvággyal fogyasztja a csontos húst és szopós egeret, ami fontos az angolkór megelőzése miatt is. Lagertha napról napra egyre nagyobb és egyre szebb lesz
Most egy tágas beltéri ketrecben lakik kedvenc plüss sünijével és nagyokat alszik a puha bújójában. Egy kicsit még nőnie kell, aztán mehet a kerti kifutóba, ahol majd megkezdődik a felkészítése a szabad életre.


Ha szeretnél hozzájárulni a gondozásához, az alábbi számlaszámra utalva megteheted:
11600006-00000000-83429521


Ha virtuális örökbefogadója lennél, és egy rendszeres havi összeggel tudnád támogatni
(5000 Ft/hó), kérjük, írj nekünk a tuskevarorokbefogadas@gmail.com-ra.
Virtuális örökbefogadóinknak havonta küldünk örökbefogadói oklevelet egy rövid beszámoló kíséretében, és aki szeretné, akár meg is látogathatja védencét.