HOW DO WE HELP?


Our rescuees

As you may know, there are the very cute domestic bunnies (pet bunnies), and there are the "Oh My God" uber-cute - as a kit - wild bunnies.

Luna

09/05/2021

Luna, who came to us in 2019, presumably had a car accident. She was confused and likely suffered a big hit to her head, resulting in a concussion and a traumatic left eye injury.

With the following summary, we would like to introduce the general opinion on those small mammals and rodents really ignored by the majority:

en-Boa perpill

08/05/2021

Sok vad és egzotikus mentésével volt dolgunk, de ilyen esettel még nem.

2019. augusztusában érkezett rendelőnkbe ez a gyönyörű tőkés réce. Beérkezésekor nem tudta használni a lábait, bágyadt, elesett volt, súlyos betegség lehetősége merült fel. Részletes kivizsgálás eredménye alapján és a megkezdett terápiára adott kedvező reakció miatt ezt a lehetőséget elvetette Szabina doktornő.

"Karácsonyi csoda az ölyvnek. Szent este egy jólelkű Úr megtalálta a haldokló madarat. Nem a karácsonyfa volt neki a fontos, hanem hogy találjon valakit aki segít rajta. Hatodik telefonnal elért engem és kért ,hogy segítsek, Már fel volt díszítve a fa, gondoltam el fér alatta, nyugodtan hozza ide. A madár teljesen kimerült volt, nyitott csőrrel...

A hortobágyi madármentők hálózatán keresztül érkezett hozzánk ez a csodaszép zöld küllő. A bal szemére nem látott, a pupilla "eltűnt", de élénk volt a madárka. Feltehetően a fejet érte valamilyen ütés, esetleg nekirepült valaminek.

Munkánk során számolhatatlanul sok fióka érkezik hozzánk nevelésre. Sokszor jóhiszeműen, féltésből mentik őket a megtalálók, de a fészekbe már nem tudják visszatenni. Legyengülve, kimerülten, esetleg betegen, sérülten vagy éppen egészségesen, de önálló életre alkalmatlanul érkeznek a kis védencek.

en-Pipó

24/08/2019

2018. októberében került a gondozásunkba, egy másik állatorvosi rendelő asszisztensének a szomszédjánál élt, aki nem figyelt Rá, így Pipó átszökött a kolléganő kertjébe, ahol a kutyái elég rendesen megcibálták. Kérdéses volt, egyáltalán túléli -e a brutális támadást.

Az első bébi nyest 2017. május 2-án került hozzánk, akkor körülbelül 10-14 napos lehetett. Még csukva volt a szeme, Balatonon találták Őt egy műanyag esővíz gyűjtő vödörben az eresz alatt. Az volt a szerencse, hogy a vödör oldala korábban megrepedt, a benne összegyűlt esővíz kifolyt, így nem fulladt bele a kis állatka. Eleinte tejpótlóval...ÉS MOST?

Támogasd küldetésünket

 

Az adó 1%-nak felajánlásával

Adószámunk: 19097147-1-13