HOW DO WE HELP?


Our rescuees

Bats

09/05/2021

Many of us are afraid of them or even resent them, even though only insect-eating bats live in Hungary; they are one of nature's most essential insecticide soldiers!

With the following summary, we would like to introduce the general opinion on those small mammals and rodents really ignored by the majority:

Luna

09/05/2021

Luna, who came to us in 2019, presumably had a car accident. She was confused and likely suffered a big hit to her head, resulting in a concussion and a traumatic left eye injury.

2019. augusztusában érkezett rendelőnkbe ez a gyönyörű tőkés réce. Beérkezésekor nem tudta használni a lábait, bágyadt, elesett volt, súlyos betegség lehetősége merült fel. Részletes kivizsgálás eredménye alapján és a megkezdett terápiára adott kedvező reakció miatt ezt a lehetőséget elvetette Szabina doktornő.

en-Boa perpill

08/05/2021

Sok vad és egzotikus mentésével volt dolgunk, de ilyen esettel még nem.

Munkánk során számolhatatlanul sok fióka érkezik hozzánk nevelésre. Sokszor jóhiszeműen, féltésből mentik őket a megtalálók, de a fészekbe már nem tudják visszatenni. Legyengülve, kimerülten, esetleg betegen, sérülten vagy éppen egészségesen, de önálló életre alkalmatlanul érkeznek a kis védencek.

A hortobágyi madármentők hálózatán keresztül érkezett hozzánk ez a csodaszép zöld küllő. A bal szemére nem látott, a pupilla "eltűnt", de élénk volt a madárka. Feltehetően a fejet érte valamilyen ütés, esetleg nekirepült valaminek.

"Karácsonyi csoda az ölyvnek. Szent este egy jólelkű Úr megtalálta a haldokló madarat. Nem a karácsonyfa volt neki a fontos, hanem hogy találjon valakit aki segít rajta. Hatodik telefonnal elért engem és kért ,hogy segítsek, Már fel volt díszítve a fa, gondoltam el fér alatta, nyugodtan hozza ide. A madár teljesen kimerült volt, nyitott csőrrel...

en-Pipó

24/08/2019

2018. októberében került a gondozásunkba, egy másik állatorvosi rendelő asszisztensének a szomszédjánál élt, aki nem figyelt Rá, így Pipó átszökött a kolléganő kertjébe, ahol a kutyái elég rendesen megcibálták. Kérdéses volt, egyáltalán túléli -e a brutális támadást.

Az első bébi nyest 2017. május 2-án került hozzánk, akkor körülbelül 10-14 napos lehetett. Még csukva volt a szeme, Balatonon találták Őt egy műanyag esővíz gyűjtő vödörben az eresz alatt. Az volt a szerencse, hogy a vödör oldala korábban megrepedt, a benne összegyűlt esővíz kifolyt, így nem fulladt bele a kis állatka. Eleinte tejpótlóval...ÉS MOST?

Támogasd küldetésünket

 

Az adó 1%-nak felajánlásával

Adószámunk: 19097147-1-13